YouTube antoi periksi – ihmiset eivät osaa kuvata videoita

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Miljoonat ihmiset julkaisevat päivittäin verkossa videoitaan, jotka on kuvattu vaakatason sijaan virheellisesti pystyasennossa. Tällaiset amatöörimäiset videot ärsyttävät monia katsojia ja niitä on hankalampi katsella. YouTube yritti aikansa opastaa ihmisiä, mutta on nyt saanut tarpeekseen.

YouTube on nimittäin julkaissut katselusovelluksesta Android-laitteisiin uuden 10.28 -version, jossa nolo pystykuvaus annetaan anteeksi. Videojätti on nimittäin tullut siihen tulokseen, että ihmiset eivät kerta kaikkiaan opi kuvaamaan videoita oikein. Jatkossa YouTubessa voi katsoa pystyssä kuvattuja videoita mobiililaitteilla koko ruudulta pystyssä, Android Police -verkkosivusto kertoo.

Toistaiseksi sovellus on saatavissa vain Android-laitteisiin. Markkinoilla on monia sovelluksia, joilla voi kuvata videoita vain vaakatasossa, mutta esimerkiksi Androidin ja iPhonen omat kuvaussovellukset mahdollistavat myös videoiden kuvaamisen pystyasennossa.