Siperialaiset kauhuissaan: Nälkäiset karhut tonkivat hautoja syötävän toivossa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Komsomolsk-na-Amuren kaupungissa on ryhdytty karhujahtiin. Alueella kierrelleet karhut ovat nimittäin kylväneet kauhua syömällä hautausmaalla olleita ihmisvainajia. Kaupunki on palkannut hautausmailleen vartijat, jotka pitävät karhut loitolla.

Daily Mail -lehden mukaan karhut ovat käyneet tonkimassa useita hautoja kaupungin kupeessa. Haudoista löytyneet vainajat ovat kelvanneet joillekin karhuille ruoaksi. The Siberian Times -lehden mukaan karhut eivät ole alunperin hakeutuneet hautausmaalle ruumiiden takia.

Omaiset nimittäin vievät haudoille herkkuja osana venäläistä perinnettä. Haudoilla saattaa olla esimerkiksi kuivakakkuja ja keksejä, joista vainaja piti eläessään. Nälkäiset karhut ovat todennäköisesti haistaneet vainajien muistoherkut ja ne ovat hakeutuneet haudoille.

Asukkaat ovat olleet hautojen ja vainajien häpäisystä järkyttyneitä. Joukko metsästäjiä etsii alueella kiertäviä karhuja. Ellei eläimet malta pysyä poissa hautausmailta, on odotettavissa, että hautoja tonkineet karhut saadaan pian kiinni.