Vanhus soitti Mozartia – poliisi takavarikoi kaikki soittimet

Viihdeuutiset · Annika Kela

72-vuotiaan pianistin instrumentit on takavarikoitu naapureiden valitusten seurauksena, Britanniassa. John Hudspithilla oli tapana soittaa pianollaan Mozartia ja Chopinia. Klassisen musiikin taitajana, mies osasi soittaa myös muita instrumentteja.

Naapurit eivät ilmeisesti olleet nauttineet miehen musisoinnista, sillä hänestä oli tehty useita valituksia. Naapureiden mukaan mies soitti pianoaan yleensä päivällä, mutta ajoittain musiikkia kuului myös myöhään illalla.

Poliisi joutui lopulta puuttumaan asiaan ja takavarikoi vanhukselta 14.000 euron edestä instrumentteja. Daily Mail -lehden mukaan tapaus on saanut Hudspithin sydämen särkymään, sillä hän luuli klassisen musiikin ilahduttavan naapureita. Nyt hän on vain vihainen, että asia vietiin niin pitkälle, että hänen soittimensa takavarikoitiin.

Viranomaisten mukaan Hudspith on riitautunut useiden naapureidensa kanssa. Ilmeisesti mies on syyllistynyt pianon soittamiseen taloyhtiön hiljaisuuden alkamisen jälkeen. Viranomaisia ei kiinnosta soittaako naapuri Mozartia vai hiphopia, sillä kaikkien asukkaiden on noudatettava taloyhtiön sääntöjä.