Humalaan hengittämällä – baari tarjoilee höyrystettyä alkoholia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lontoon tuoreimmassa ja kohutuimmassa pop-up -baarissa asiakkaille ei tarjoilla alkoholijuomia perinteisissä tuopeissa. Alcoholic Architecture -ravintolassa humaltuminen tapahtuu aivan toisenlaisella tavalla – viettämällä aikaa alkoholipitoisessa sumussa.

Baari muuntaa alkoholijuomia hengitettävään muotoon ilmankostuttimien avulla. Asiakkaat astuvat huoneeseen, jonka ilmankosteus on 140%, ja alkoholi imeytyy heidän elimistöönsä hengityksen ja silmien kautta. Metro-lehden mukaan humalatilaan pääseminen kestää noin 40 minuuttia.

– Alcoholic Architecture -baarissa vieraileminen saa aikaan samanlaista hämmästyksen ja kunnioituksen tunnetta, kuin yötaivaan tuijottaminen, idean taustalla oleva Sam Bompas julistaa mahtipontisesti.

Asiakkaiden täytyy pukea päälleen suojapuvut, jotta heidän vaatteensa eivät vahingoitu korkean ilmankosteuden seurauksena. Alkoholisumussa saa myös viettää kerrallaan korkeintaan tunnin ajan.

Alcoholi Architecture avataan entisen luostarin tuloihin Lotoon Borough Marketille 31. heinäkuuta. Kertakäynti alkoholikammiossa maksaa 10 puntaa, eli noin 14 euroa. Baari on auki kuuden kuukauden ajan, joten mikäli alkoholisumu kiinnostaa, kannattaa Lontoossa vierailla pian. Suomessa vastaava idea menisi tuskin läpi nykyisillä lainsäädännöillä.