Nordean asiakkaita yritetään huijata verkossa – älä klikkaa tätä viestiä!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Verkkopankkien asiakkaita on yritetty jo pitkään saada paljastamaan luottamuksellisia tietoja verkossa milloin milläkin verukkeella tai aidon näköisellä huijaussivustolla. Parhaillaan Nordean asiakkaita kalastellaan antamaan pankkitietojaan sähköpostitse leviävällä huijauksella.

Viesti leviää otsikolla ”Turvallisuus update” ja sisältää viestin, jonka mukaan asiakkaan pankkitunnukset ovat menossa umpeen. Tavoitteena on saada vastaanottaja klikkaamaan viestin linkkiä, jonka kautta tietoturvapäivityksen voisi hankkia.

HYVÄ ASIAKAS,

HALUAMME ILMOITTAA SINULLE, ETTÄ NORDEA PANKKI TEKEE TIETOTURVAPÄIVITYSTÄ VERKKOPANKKIOSASTOLLA, MINKÄ VUOKSI VERKKOPANKKITUNNUKSESI MENEVÄT UMPEEN PIAN. ALLA OLEVAN LINKIN KAUTTA VOIT MANUAALISESTI PÄIVITTÄÄ VERKKOPANKKISI TIETOTURVAPÄIVITYKSEN.

SINUN EI TARVITSE VAIHTAA SALASANAASI. PÄVITTÄÄKSESI VERKKOPANKKISI TIETOTURVAN, PAINA TÄSTÄ

PAINA TÄSTÄ. PIAN TÄMÄN JÄLKEEN TYÖNTEKIJÄMME OLINE-ASIAKAS-PALVELUSTA SOITTAA SINULLE KOSKIEN VERKKOPANKKISI TILAA. TÄMÄN TIETOTURVAPÄIVITYKSEN JÄLKEEN SINULLA ON HELPPO JA NOPEA PÄÄSY VERKKOPANKKIISI.

Viestin linkki vie Iso-Britanniaan rekisteröidylle huijaussivustolle, jota voisi pikaisella silmäyksellä jopa luulla asialliseksi, koska sen osoitteessa (”http://c*****i.co.uk/nordea/solo1.nordea.fi.html”) ovat näkyvissä sekä Nordea että Solo. Kyse on tietenkin huijauksesta, sillä mikään pankki ei lähetä tämänkaltaisia viestejä asiakkailleen.

Lukemattomien varoitusten jälkeen on vaikea uskoa, että ihmiset vielä retkahtavat tällaisiin huijauksiin, niin vuosittain paljastuu kuitenkin lukemattomia tapauksia, joissa suomalaiset ovat antaneet pankkitietonsa huijareille – joskus hyvinkin amatöörimäisten tekeleiden ansiosta. Tuorein tapaus näyttää sekin harjaantuneen silmiin välittömästi huijaukselta, mutta kaikki eivät sitä varmasti huomaa.