Merkittävä Facebook-tuomio saksalaisessa oikeudessa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Facebook ei salli käyttäjiensä luoda sivustolle profiileja väärällä nimellä. Tämä on johtanut aika-ajoin hankaliin tilanteisiin, sillä toisinaan sivusto esimerkiksi luulee ihmisten oikeita nimiä tekaistuksi.

Saksan tietosuojavaltuutettu on nyt määrännyt, että Facebookin saksalaisilla käyttäjillä tulee olla oikeus esiintyä sivustolla peitenimellä. Reutersin mukaan Facebook ei saa enää pakottaa saksalaiskäyttäjiää vaihtamaan käyttäjänimeään, eikä palvelu ei myöskään saa vaatia käyttäjiä paljastamaan henkilöllisyystietojaan oikean nimensä todistamiseksi.

Päätös tapahtui Facebookin suljettua peitenimeä käyttäneen naisen tilin ja muutettua hänen käyttäjänimensä oikeaan nimeen ilman tämän suostumusta. Oikean nimen käyttöön pakottamisen katsotaan rikkovan Saksan kansalaisten yksityisyyden suojaa. Facebookin kerrotaan olevan tyytymätön päätökseen.