Tältä kokaiinin käyttäjän suu näyttää – ei herkimmille!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni tietää, millaisia seurauksia huumeiden käyttämisellä terveydelle on. Useimmat muistavat jo kouluaikoina näytetyt pelottelukuvat tupakoivien mustuneista keuhkoista tai heroiinia käyttävien ihmisten kasvojen ihomuutoksista.

Nyt eräs hammaslääkäri on tarjonnut Facebook-sivuillaan ihmisille näkymän kokaiinia käyttävän henkilön suuhun. Hammaslääkäri Howard Farran on julkaissut Facebook-sivuillaan kuvan, jonka hän on ottanut kokaiinia käyttävän henkilön suusta. Kuva on todella epämiellyttävää katsottavaa ja siitä huomaa, millaiset vauriot huumeen käyttäminen saa aikaan ja miten kokaiini syövyttää nenäontelon lisäksi myös nielua.

Kuvassa henkilön suusta näkyy, millaista tuhoa huume on reitillään aiheuttanut. Henkilö kärsii suulaen läpisyöpymisestä, joka voi tulla pitkäaikaisen käytön seurauksena. Kokaiini aiheuttaa verisuonien voimakasta supistumista, minkä vuoksi nenän ja suun pintaverenkierron heikentyessä solukko alkaa tuhoutua ja jättää jälkeensä pahannäköiset vauriot suun kudoksissa.

Palatal perforation due to Cocaine Abuse.

Posted by Howard Farran DDS, MBA on Saturday, July 19, 2014