Jäävuori ajautui rantaan – sitten hajosi kerralla palasiksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ilmastonmuutoksen myötä jäätiköt ovat sulaneet huolestuttavan nopeasti, ja samalla niistä on irronnut ennätysmäärä jäävuoria. Jotkut jäävuorista ajautuvat asutuille alueille saakka, kuten nyt on käynyt Kanadan Newfoundlandissa. Siellä suurikokoinen jäävuori päätyi lopulta rantaan.

Newfoundlandin King’s Pointissa jäävuori ajautui merivirtojen mukana lahdenpoukamaan, johon se jäi jumiin. Jäävuori aiheutti luonnollisesti kiinnostusta asukkaiden keskuudessa, ja eräs asukkaista sattui kuvaamaan jäävuorta videolle juuri kun se lopulta hajosi palasiksi katsojien silmien edessä.

CBC News julkaisi Jason Griffithsin kuvaaman videon, jossa nähdään harvinaisen upea luonnon näytelmä. Jäävuoren hajoaminen aiheutti suuret aallot, joten viereisillä rannoilla ei olisi kannattanut olla samaan aikaan. Green Bayn alueella on ollut tänä kesänä monia muitakin jäävuoria.