Alkoholiton baari floppasi – suljettiin alle kahdessa kuukaudessa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Aucklandissa sijaitseva alkoholiton Tap Bar -ravintola on sulkenut ovensa viisi viikkoa kestäneen taipaleensa jälkeen. Omistajan mukaan uusiseelantilaiset eivät ole selvästikään vielä valmiita alkoholittomalle juhlimiselle.

New Zealand Herald -lehden mukaan Tap Bar oli tarkoitettu juhlijoiden jatkopaikaksi ja se oli ainoa alkoholiton baari kaupungissa. Omistaja Grady Elliot kertoi, että ovet menevät nyt kiinni, sillä baarissa ei ole hänen mukaansa käynyt yhtikäs ketään. Tap Bar -ravintola avaa todennäköisesti ovensa uudestaan anottuaan ensin alkoholilupaa.

Muualla maailmassa alkoholittomilla baareilla on mennyt paremmin. Lontoossa vastaavanlainen konsepti on toiminut. Noin vuosi sitten Tukholmaan avattiin ensimmäinen alkoholiton baari Sober ja se on ollut monien juhlijoiden ja arvostelijoiden ylistämä paikka. Pop-up -ravintoloita lukuunottamatta konsepti ei ole vielä löytänyt Suomesta jalan sijaa.