Älykkyydellä ja pitkällä elämällä yllättävä yhteys

Terveys · Annika Kela

Älykkäät ihmiset elävät muita pidempään, väittää International Journal of Epidermology -ammattilehdessä julkaistu tutkimus. Älykkäiden ihmisten pitkään elämään ei kuitenkaan vaikuttanut vain viisaat valinnat, terveellinen ruokavalio ja elämäntyyli. Pitkän elämän taustalla oli yllättävä syy.

Tutkijat ovat onnistuneet todistamaan, että pitkän elämän salaisuus oli geeneissä. Tutkimuksen mukaan älykkyys ja pitkä elämä olivat geneettisesti kytköksissä toisiinsa. Laajamittaiseen tutkimukseen osallistui yhteensä 2814 koehenkilöä ympäri maailmaa.

Koehenkilöt olivat kaksosia, joista 377 paria olivat Yhdysvalloista, 246 paria Ruotsista ja 784 paria Tanskasta. Tulokset osoittivat, että älykkäämpi kaksonen eli pidempään. Metro-lehden mukaan tutkijat ovat olleet geneettisestä kytköksestä haltioissaan. Jatkossa tutkijat aikovat selvittää päteekö sama myös eläinmaailmassa.