Helsingissä kallista asua? Näin asut 1 000 eurolla kuussa Lontoossa

Lifestyle · Annika Kela

Suurkaupungeissa asuvat tietävät, että hyviä vuokra-asuntoja vapautuu markkinoille erittäin harvoin. Joissain suurkaupungeissa pula vuokra-asunnoista on räjähtänyt käsiin. Kun kilpailu on kovaa, voivat vuokranantajat vaatia kohtuuttomia summia asunnoista pelkän sijainnin perusteella.

Eräs netissä julkaistu vuokrailmoitus on hyvä esimerkki pahasta vuokraloukusta ja se onkin herättänyt hilpeyttä sosiaalisessa mediassa. Ilmoituksessa nimittäin mainostetaan sängyn kokoista vuokra-asuntoa läheltä Lontoon keskustaa. Vuokran suuruus on peräti 1000 euroa kuussa. Kuvien perusteella asunnossa ei ole edes ikkunoita.

Monen lontoolaisen mielestä surullista on se, että kyseiselle asunnolle on kysyntää ja kiinnostuneita on varmasti ollut paljon. Vuokranantajan mukaan asunto vuokrataan kalustettuna ja vuokraan sisältyy vesimaksu. Toivottavasti Suomessa ei ajauduta näin huonoon tilanteeseen vuokra-asuntojen kanssa.

Rightmove
Rightmove
Rightmove
Rightmove
Rightmove
Rightmove