4 tärkeää vinkkiä menestymiseen – toteuta nämä heti

Lifestyle · Annukka Heikkilä

Monilla ihmisillä on tavoitteita elämänsä suhteen, mutta vain harva ajattelee niiden saavuttamista aktiivisesti tai kirjoittaa niitä ylös. Forbes kertoi mielenkiintoisesta Harvardissa tehdystä tutkimuksesta, josta kävi ilmi, että tavoitteensa ylös kirjanneet ihmiset menestyivät elämässään kymmenkertaisesti paremmin.

Ihmiset, joilla oli selvät tavoitteet, tienasivat kaksi kertaa niin paljon kuin ne, joilla ei ollut mitään selviä tavoitteita. Kolme prosenttia vastanneista, jotka olivat myös kirjoittaneet tavoitteensa ylös, tienasivat kymmenen kertaa enemmän kuin loput 97 prosenttia opiskelijoista. Tavoitteet kannattaa siis kirjata ylös ja käyttää apunaan esimerkiksi näitä neljää kohtaa.

1. Luo mielikuva

Luo itsellesi mielikuva siitä, mihin haluat päästä ja mitä haluat saavuttaa. Tavoitteiden innoittajana voi olla esimerkiksi unelmien työ, uusi asunto, korkeampi palkkataso, uuden taidon oppiminen tai vaikkapa tavoitepaino.

2. Tee tavoitteista mitattavia

Murra mielikuva sen jälkeen pienempiin tavoitteisiin, jotka saavuttamalla pääset isompaan päämäärääsi. Anna pienemmille tavoitteille realistinen aikaraja, jossa pystyt saavuttamaan ne.

3. Tee tavoitteista pieniä tehtäviä

Muunna tavoitteet konkreettisiksi tehtävälistoiksi siitä, mitä niiden saavuttamiseksi täytyy tehdä. Merkitse jokaiselle tehtävälle oma aikataulunsa, joita seuraamalla sinun on helpompi pysyä tavoitteen saavuttamisessa kiinni.

4. Juhli onnistumisia

Tavoitteiden asettamisen jälkeen tärkeintä on ymmärtää myös juhlia kaikkia onnistumisia. Tavoitteiden ja pienempien tehtävien perään voi esimerkiksi kirjata jonkin asian, jolla lupaa palkita itsensä aina kunkin kohdan suorittamisen jälkeen.