Kännykän tekstinkorjaus mokasi – synttärikakussa sokea tyttö

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Älypuhelinten automaattinen tekstinkorjaus -ominaisuuden on tarkoitus nopeuttaa ja helpottaa viestien kirjoittamista. Joskus se johtaa kuitenkin hauskoihin ja noloihinkin tilanteisiin, kun puhelin vaihtaa kirjoittajan huomaamatta jonkin sanan aivan toiseen.

Nyt autocorrect on johtanut yllättävään väärinkäsitykseen naisen tilatessa syntymäpäiväkakkua tyttärelleen. Lontoossa asuva Seggien perhe valmistautui Laura-tyttären 21. syntymäpäiväjuhliin tilaamalla hänelle varta vasten valmistetun kakun.

Lauran äiti lähetti juhlaleivonnaisen tekijäksi lupautuneelle ystävälle tekstiviestillä kuvauksen siitä, minkälaisen kakun juhlaan haluttaisiin. Tarkoituksena oli tarjoilla valkoista kakkua, jota koristaisi vaaleahiuksista tyttöä esittävä hahmo.

Perhe kuitenkin koki yllätyksen vastaanottaessaan valmiin leivonnaisen. Vaaleaverikön sijaan kakun päällä istui tummatukkainen sokea tyttö valkoisen kepin kera. Puhelimen tekstinkorjaus-ominaisuus oli nimittäin vaihtanut vaaleahiuksista tarkoittavan blond-sanan sokeaa tarkoittavaan blind-sanaan.

Syntymäpäiväsankarin sisko, Emily, kertoo Mashable-sivustolle Lauran halunneen ensin ottaa sokean tytön pois kakusta. Tilanteen humoristisuuden vuoksi hän kuitenkin päätti lopulta jättää erikoisen koristeen syntymäpäiväleivonnaisen päälle.