Nolo moka! Rivo sana livahti Nälkäpeli-elokuvan mainokseen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suzanne Collinsin suositun kirjasarjan viimeiseen osaan perustuva Nälkäpeli – Matkijanärhi, osa 2 saa ensi-iltansa Yhdysvalloissa 20. marraskuuta 2015. Jennifer Lawrencen tähdittämän elokuvan mainoskampanja on jo käynnissä, mutta nyt elokuvan promomateriaaliin on eksynyt nolo moka.

Nälkäpeli – Matkijanärhi, osa 2 -elokuvan ensi-iltaan on laskettu päiviä Twitterissä julkaistavissa vaihtuvissa kuvissa. Laskuri aloitettiin kuvalla, joka julisti elokuvan julkaisuun olevan 100 päivää. Mainoksen 100 Days Until The Hunger Games: Mockingjay -tekstin tyylittely johti kuitenkin siihen, että kuvaan näyttää livahtaneen sana ”cunt”.

Naisen sukupuolintä tarkoittava cunt-termi luokitellaan yleisesti erittäin voimakkaaksi kirosanaksi ja solvaukseksi englanninkielisissä maissa. Asia ei tietenkään jäänyt huomaamatta tarkkasilmäisiltä internetin käyttäjiltä, ja kuvat mokasta levisivät tuotantoyhtiön harmiksi nopeasti sosiaalisessa mediassa.