Huvipuistolaite petti pahimmalla hetkellä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Katapultit eli heittokoneet ovat yleisiä erilaisissa tapahtumissa ja huvipuistoissa. Huvilaitteessa kahden ihmisen istuttava kori on kiinnitettynä maahan. Korissa kiinni olevat köydet kiristyvät äärimmilleen ennen kuin kori päästetään irti, ja se singahtaa kovalla vauhdilla korkealle yläilmoihin.

Nuori pariskunta oli Metro-lehden mukaan Ranskassa Luna Park de Cap d’Agde -huvipuistossa päättänyt mennä Slingshot-nimiseen katapulttimekanismilla toimivaan laitteeseen. Kun kori oli noussut hurjalla vauhdilla ylös ja pudonnut jälleen alas, sen vasen köysi oli irronnut.

Videolla näkyy, miten pariskunta sinkoutui korin mukana voimakkaasti tolppaa päin. Tällä kertaa tapauksesta ei selvitty vahingoitta, sillä naisen jalka murtui. Mies selvisi lievemmillä vammoilla, ja hän oli saanut pelkästään mustelmia ja pieniä ruhjeita onnettomuuden seurauksena.

Aiemmin on nähty tapaus, jossa äiti ja poika välttivät täpärästi todella vaarallisen tilanteen. Juuri ennen kuin kori oltiin irrottamassa maasta toinen köysistä irtosi ja sinkoutui voimakkaasti maahan korin viereen. Tässä tapauksessa kori oltiin kuitenkin ehditty jo irrottaa ennen kuin köysissä huomattiin mitään vikaa. Onneksi toinen köysi kuitenkin piti korista vielä loppuun asti kiinni.