Sähkötupakan haitoista merkittävä selvitys: ”95 prosenttia lievempiä”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Nikotiinia sisältävien sähkötupakkatuotteiden myynti on Suomessa kiellettyä. Rajoitus on herättänyt vuosien varrella runsaasti keskustelua mediassa, sillä monet uskovat sähkötupakoinnin olevan tavallista tupakointia vaarattomampana.

Iso-Britannian terveysministeriön julkistaman tutkimuksen mukaan väitteissä on perää. Sähkötupakan haittavaikutusten kerrotaan olevan jopa noin 95 prosenttia lievempiä kuin perinteisessä savukkeessa. Vaikka sähkötupakkatuotteissa on tyypillisesti nikotiinia, ei niissä ole lainkaan esimerkiksi tervaa tai arsenikkia.

Terveysministeriön Kevin Fenton toteaa verkossa julkaistussa tiedotteessa, etteivät sähkötupakatkaan ole täysin riskittömiä. Niiden haittavaikutusten katsotaan kuitenkin olevan varsin pieniä tavanomaseen verrattuna. Tiedotteessa sähkötupakan katsotaankin olevan hyödyllinen apuväline heille, jotka yrittävät lopettaa tupakointia kokonaan.