Pikimustat goottikanat ihmetyttävät – seuraava hittiruoka?

Viihdeuutiset · Annika Kela

Indonesiassa elävistä Ayam Cemani -rodun kanoista on tullut kanankasvattajien keskuudessa suosittuja. Tieto sysimustista kanoista on kiirinyt ympäri maailman ja ihmiset ovat olleet erittäin kiinnostuneita lintulajista, jonka höyhenet, sisukset ja jopa luut ovat mustia.

Daily Mail -lehden mukaan Ayam Cemani -rotuiset kanat ovat saaneet lempinimen goottikanat. Mustien kanojen suosio on räjähtänyt käsiin ja yksilöiden hinta on alkanut kohota pilviin. Yhdestä tipusta saattaa joutua maksamaan satoja dollareita.

Ravintoloitsijat ovat alkaneet kutsua Ayam Cemani -kanoja siipikarjan Lamborghineiksi korkean hinnan vuoksi. Kanojen alkuperämaassa Indonesiassa ja muualla Aasiassa Ayam Cemani -kanoja kohdellaan yliluonnollisina olentoina.

Aasialaiset uskovat, että mustilla kanoilla on myyttisiä voimia ja usein niiden lihaa syödään usein vain juhlallisissa menoissa ja rituaaleissa. Jää nähtäväksi koska goottikanoja tavataan myös suomalaisissa kanaloissa.