Harmaakarhu pyöri mäkeä alas – ja vieläpä tahallaan

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Harmaakarhu on todellinen metsien peto, joka on erittäin kookas ja nopea eläin. Alaskassa saatiin kuvattua kuitenkin poikkeuksellisen hellyttävä tilanne, kun yksi iso harmaakarhu päätti heittäytyä selälleen mäessä ja alkaa kierimään sitä alas sivuttain.

Alaskan Denali National Park -kansallispuistossa vierailevat saivat hauskan yllätyksen, kun yksi harmaakarhu päätti kieriä ison mäen alas. Karhu näyttää lähes kuolleelta heittäydyttyään täysin velttona alamäen kuljetettavaksi. Tilannetta todistaneet laskivat innoissaan karhun tekemiä pyörähdyksiä ennen kuin se pääsi kunnolla vauhtiin.

Harmaakarhua pidetään pelottavana muun muassa sen ison koon vuoksi. Harmaakarhu voi kasvaa jopa kolmen metrin mittaiseksi ja 600-kiloiseksi. Suuresta koostaan huolimatta se on kuitenkin todella nopea, mutta tällä kertaa vikkelistä jaloista huolimatta karhu halusi omaksi ilokseen pyöriä mäen alas.