Pekingin kultamitalisti veti kännit ja maksoi mitalilla taksin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman yleisurheilun ystävien katseet ovat parhaillaan suuntautuneet Kiinaan ja Pekingiin, jossa kisaillaan MM-kilpailut. Varsinkin monille niin sanottujen äijälajien urheilijoille maistuu suoritusten jälkeen juhlajuoma, ja samaan sarjaan lukeutuu myös Puolan Pawel Fajdek.

26-vuotias Fajdek voitti kultaa moukarinheitossa ja suuntasi juhlistamaan menestystään Pekingin yöhön. Juhlatunnelmat menivät puolalaisen kaavan mukaan, sillä bileet olivat ilmeisen kosteat. Kiinalainen uutissivusto Tencent nimittäin kertoo, että maailmanmestari oli yön tunteina maksanut taksimatkansa kultamitalillaan.

Aamulla Fajdek oli etsinyt mitaliaan kuumeisesti, eikä muistanut minne se olisi voinut jäädä. Lopulta hän soitti asiasta poliisille, joka ryhtyi selvittämään miehen edellisen illan liikkeitä. Lopulta poliisi tavoitti taksikuskin, jonka mukaan Fajdek oli antanut mitalin maksuksi kyydistä. Taksikuski suostuin kuitenkin antamaan mitalin takaisin.

Sittemmin Pawel Fajdek on kiistänyt Facebook-sivuillaan uutisen ja ilmoittanut, että kiinalaismedia on tekaissut koko tapauksen. Maailmanmestarin mukaan hän oli ottanut yhteiskuvia taksikuskin kanssa ja sen jälkeen taksikuski oli ajanut pois mitali mukanaan. Fajdek totesi, että oman maan kansalaisen sijaan on helpompi syyttää ulkomaalaista.