Hulvaton erikoistaito: Näin teet suussasi pienen pilven

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet varmasti muistavat koulun tunneilta, miten pilvet ja höyry syntyvät. Harva kuitenkaan tietää, että myös ihminen pystyy tekemään itse pienen pilven omassa suussaan. Fysiikasta innostunut nainen YouTubessa olevan Physics Girl -kanavan takana kertoo, miten se onnistuu.

Nainen näyttää videolla, miten kuka tahansa pystyy tekemään pienen pilven omassa suussaan ja yllättää esimerkiksi ystävät tällä hauskalla tempulla. Tempun tekovaiheet voivat tosin näyttää hieman huvittavilta, mutta ovat onnistuessaan sen arvoisia.

Aluksi kieltä pitää lyödä kitalakeen nopeaan tahtiin suu kiinni niin, että olet ottanut ilmaa suun täyteen. Sitten ilmaa pitää yrittää puhaltaa ulos kovalla paineella pitäen suuta kuitenkin vielä kiinni. Kun nainen tämän jälkeen avaa suunsa ja puhaltaa kevyesti ulos, pieni pilvi näkyy tummaa taustaa vasten nousevan hänen suustaan.