Elefantti sai tarpeekseen Thaimaassa – tappoi oppaan ja karkasi viidakkoon turistit kyydissä

Ohhoh! · Annika Kela

Thaimaalaisella norsusafarilla koettiin kauhun hetkiä, kun yksi elefanteista pillastui kesken retken. Chiang Maissa sattuneen välikohtauksen seurauksena yksi safarioppaista menetti henkensä. Vauhkoontunut elefantti oli tallonut oppaan ja karannut sen jälkeen viidakkoon.

Daily Mail -lehden mukaan elefantin selässä oli kyseisellä hetkellä kolmihenkinen kiinalaisperhe. Oppaat hälyttivät paikalle apua ja pian karkulainen paikannettiin. Turistit onnistuttiin pelastamaan ja eläin otettiin kiinni. Viranomaiset eivät ole kertoneet elefantin kohtalosta.

Asiantuntijoiden mukaan elefantti oli todennäköisesti hermostunut uupumuksen ja stressin seurauksena. Retkellä elefanttia ohjasi uusi opas, joka ei ollut eläimelle entuudestaan tuttu. Viranomaiset epäilevät, että myös sillä oli vaikutusta asiaan. Eläinaktivistit toivovat, että tapaus herättäisi keskustelua elefanttisafarien julmuudesta.