Facebookilta tulossa merkittävä laajentuminen – testit jo alkaneet

Viihdeuutiset · Annika Kela

San Franciscossa on äskettäin aloitettu uuden Facebook-ominaisuuden testaaminen. Facebook aikoo tulevaisuudessa tarjota käyttäjilleen henkilökohtaisen assistentin Messenger-palvelussaan. Assistentti alkaa palavella käyttäjiään nimellä M.

Daily Mail -lehden mukaan assistentin nimi on huhujen mukaan kunnianosoitus James Bond-elokuvien Moneypennylle. Käytännössä assistentti-ominaisuus toimii samalla periaatteella kuin esimerkiksi iPhonen Siri. Puhumisen sijaan Facebookin assistentille lähetellään viestejä.

Facebookin mukaan M avustaa käyttäjiä monipuolisissa tehtävissä. Assistenttia voi käyttää tiedon etsimiseen, sen lisäksi assistentti voi tehdä tilauksia ja varauksia käyttäjän puolesta. Jos käyttäjä haluaa järjestää juhlat, assistentti hoitaa vieraiden kutsumisen.

M myös muistuttaa käyttäjiä kalenterimerkinnöistä ja esimerkiksi syntymäpäivistä. Assistentti auttaa lahjojen etsimisessä ja se myös suosittelee hyviä juhlapaikkoja ja ravintoloita. Tarvittaessa assistentin voi myös tehdä matkavarauksia ja etsiä käyttäjälleen hotelleja. Facebook uskoo vahvasti, että M-assistentista tulee tulevaisuuden hitti.