Tutkimus: Pihvi tai lohifilee päivässä pitää sydämen terveenä

Viihdeuutiset · Annika Kela

Brittitutkimuksen mukaan pihvi päivässä ehkäisee sydäntauteja. Journal of Nutrition -ammattijulkaisussa julkaistu tutkimus paljastaa, että punaisen lihan nauttimisen lisäksi lohen syömisellä ja maidon juomisella on sydäntauteja ehkäisevä vaikutus.

Tutkijoiden mukaan terveyshyödyt tulevat ravinnon aminohapoista, jotka ovat proteiinin rakennusaineita. Daily Mail -lehden mukaan proteiinia sisältävän ravinnon nauttiminen ehkäisee sydäntauteja yhtä tehokkaasti kuin esimerkiksi tupakoinnin lopettaminen, suolan vähentäminen ja liikunta.

Tutkimusta varten on analysoitu 2000 koehenkilön potilas- ja terveystietoja. Jos koehenkilö söi 75 grammaa punaista lihaa, tai 100 grammaa lohta päivättäin johti se sydäntautiriskin vähenemiseen. Aminohappojen avulla verenpaine laski ja proteiinin avulla kehon solut, kudokset ja lihakset vahvistuivat. Keho sai ravinnosta lisäpotkua taistella terveyshaittoja vastaan ja sen avulla erityisesti sydän pysyy terveempänä.