Nainen pudotti salaatinlehden – sai 100 euron sakot

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Nuori äiti oli pudottanut vahingossa mukaan otetusta pikaruoka-ateriastaan salaatinlehden maahan. Naisen epäonneksi siisteyttä valvomassa ollut virkailija oli huomannut naisen roskaamisen, pysäyttänyt naisen ja antanut hänelle 75 punnan, eli noin 100 euron, sakon.

22-vuotias Emma Lawrence oli ollut McDonald’s-ravintolan autokaistalla. Kurkotellessaan ateriaansa ravintolan luukulla olevalta työntekijältä, ateriasta oli epähuomiossa pudonnut maahan yksi salaatinlehti. Lawrence oli tämän jälkeen pidätetty ja häntä oli sakotettu roskaamisesta 75 punnan sakolla, mikä oli naisen mukaan kohtuuton hinta maatuvan lehden putoamisesta.

Roskaamiseksi luokitellaan syömisestä, juomisesta tai tupakan polttamisesta aiheutuvat roskat, jotka pudotetaan maahan tai muualle kuin niille tarkoitettuihin astioihin. Naisen kanatortilla tulikin maksamaan hänelle lopulta melko paljon, sillä jos Lawrence ei suostu maksamaan sakkoa syyskuun alkuun mennessä, tapaus viedään Metro-lehden mukaan oikeuteen saakka.