5 ajatusta, jotka parantavat elämääsi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Optimistisuus voidaan välillä käsittää väärin ja sekoittaa esimerkiksi hyväuskoisuuteen tai naiiviuuteen. Realistinen elämänasenne on hyvä säilyttää, mutta tietynlainen optimistisuus elämää kohtaan kannattaa pitää mielessä varsinkin huonoina aikoina.

Elite Daily -lehden kolumnisti Miranda Athanasiou kertoi viisi optimistista ajatusta, jotka jokaisen olisi hyvä pitää mielessään.

1. Kaikki tapahtuu syystä

Välillä elämän pyöritellessä ihminen voi kysyä ääneen, mitä on tehnyt ansaitakseen tämän. Välillä elämässä tapahtuu asioita, jotka ovat pelkästään epäreiluja, mutta välillä syy löytyy kuitenkin ihmisestä itsestään. Ihmisen aiemmin tekemät huonot valinnat, päätökset ja käyttäytyminen muita kohtaan kantavat yllättävän pitkälle ja vaikuttavat siihen, mitä tulevaisuudessa tapahtuu.

2. Elämä antaa niin paljon kuin pystyt käsittelemään

Rankka ja ylitsepääsemättömän vaikealta tuntuva tilanne ei yleensä ole niin paha kuin ihminen sillä hetkellä ajattelee. Huono tai kiireinen päivä, viikko tai kuukausi tulee olemaan lopulta ohi, jolloin voi olla ylpeä siitä, että jaksoi loppuun saakka eikä antanut periksi.

3. Onnellisuus on valinta

Ajattele aamulla ensimmäisenä jotain, minkä vuoksi voit olla onnellinen. Joka päivä tapahtuu asioita, joiden vuoksi voisi olla huonolla tuulella tai surullinen, mutta niiden vastapainoksi kannattaa aktiivisesti ajatella jotain, minkä vuoksi voi sillä hetkellä iloita.

4. Mikään ei ole pysyvää

Elämässä kaikki asiat muuttuvat ja menevät eteenpäin jatkuvasti. Huonot ajat saavat arvostamaan enemmän hyviä aikoja eikä kukaan ihminen ole elänyt koko elämäänsä eläen plkästään ala- tai ylämäessä. Vastoinkäymiset ovat väistämättömiä, mutta aika tulee vielä muuttamaan kaiken paremmaksi tai ainakin toisenlaiseksi.

5. Sinulla on viimeinen sana

Olet oman onnesi seppä ja voit aina tehdä viimeisen päätöksen oman elämäsi suhteen. Voit valita urasi, ystäväsi, kumppanisi ja kaiken, mitä elämääsi liität. Ihmiset eivät voi kontrolloida täydellisesti aivan jokaista yksityiskohtaa, mutta kuitenkin juuri sen verran, että jokaisen ihmisen elämä on erilainen.