Särkänniemi sulkemassa viimein delfinaarionsa? YT-neuvottelut alkavat

Viihdeuutiset · Annika Kela

Suomen ainoan delfinaarion kohtalo on asetettu vaakalaudalle, sillä Tampereella sijaitsevan Särkänniemen huvipuisto on ilmoittanut aloittavansa delfinaarion liiketoimintaa koskevat YT-neuvottelut. Syy liiketoiminnan vaihtoehtojen pohtimiseen on pitkään jatkunut tappiollisuus.

Eläintenoikeuksien puolesta taisteleville henkilöille YT-neuvottelut ovat toivon pilkahdus delfinaarion liiketoiminnan lopettamisesta. Delfinaarion lopettamisen puolesta on käyty pitkään keskusteluita etenkin sosiaalisessa mediassa. Toiminnan lakkauttamisen puolesta on lisäksi tehty Tampereella valtuustoaloite, jonka on allekirjoittanut lähes 20 kaupunginvaltuutettua.

Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälän mukaan delfinaarion liiketoiminnasta aloitettavassa selvityksessä on otettu huomioon asiakkaiden muuttuneet asenteet.

– Vaikka delfinaariossa käyvät asiakkaamme ovat erittäin tyytyväisiä, tosiasia on myös se että vuosikymmenten aikana asenneilmasto delfinaariotoimintaa kohtaan on muuttunut. Nyt kartoitamme eri vaihtoehtoja liiketoiminnan, henkilökunnan ja eläinten osalta. Lopputulemaa emme pysty ennakoimaan millään tavalla ennen kuin yt-neuvotteluprosessi on saatu päätökseen, Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä toteaa tiedotteessaan.

Särkänniemen YT-neuvotteluista annetussa tiedotteessa kerrottiin, että toistaiseksi neuvottelut koskevat enintään yhdeksää henkeä. Eläintenoikeuksien puolesta taisteleville keskustelu delfinaarion toiminnan lopettamisesta on voitto, jopa työpaikkojen menettämisen uhalla.

PÄIVITYS: RUotsin Kolmårdenissa on myös delfinaario.