Autokolari 200 km/h – lohduton näky testitörmäyksestä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kenellekään ei varmasti tule yllätyksenä, että autolla hurjasteleminen on vaarallista. Kun auton vauhti ylittää reilusti sadan kilometrin tuntivauhdin alkavat tien kunto ja kuskin reaktionopeus olemaan entistä tärkeämmässä asemassa tiellä pysymisen kannalta.

Sveitsissä on tehty todella näyttävä kokeilu, jossa on jäljitelty simulaation avulla nokkakolareita. YouTube-videolla nähdään, mitä tapahtuu, kun auto kolaroi 200 kilometrin tuntivauhdista. Kuten arvata saattaa, kovassa vauhdissa tapahtuva törmäys saa aikaan mittavaa tuhoa.

Videolla näkyy, että 200 kilometrin tuntivauhdista tapahtuvassa törmäyksessä mikään henkilöauton varusteista ei enää auttaisi pelastamaan kyydissä olevia ihmisiä.

Turvavyöt ja ilmatyynyt muuttuvat täysin yhdentekeviksi, kun auto murskautuu täysin toisen auton ajettua kohti. Tämän videon jälkeen tyhjältäkin näyttävällä maantiellä hurjastelemista voisi jokainen kuski miettiä vielä toisen kerran ennen kuin painaa kaasujalkansa pohjaan.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.