007-kirjailija: Idris Elba on liian urbaani Bondiksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Keskustelu seuraavasta Bond-näyttelijästä käy kuumana, ja yksi mahdollisista tähdistä on brittitähti Idris Elba. Agenttia aikaisemmin esittänyt Pierce Brosnan kertoi taannoin Herald Sun -lehdelle pitävänsä Elbaa toisena suosikkivaihtoehtonaan seuraavaksi Bondiksi.

Nyt virallisten James Bond -romaanien nykyinen kirjoittaja, Anthony Horowitz, on noussut otsikoihin kommentoituaan Idris Elban mahdollista 007-roolia. Miehen mukaan brittitähti olisi rooliin liian ”street”, jonka voisi vapaasti suomennettuna kääntää muotoon ”urbaani”.

– Mielestäni Idris Elba olisi vähän liian kovanaamainen rooliin. Se ei johdu ihonväristä. Mielestäni hän on ehkä turhan ”urbaani” Bondiksi. Pitäisikö hahmon olla sulavakäytöksinen? Kyllä, Anthony Horowitz kuvailee Daily Mail -lehdelle.

Monet sosiaalisen median käyttäjät ovat pitäneet kirjailijan kommenttia piilorasistisena. Useat Twitter-käyttäjät ovat myös kommentoineet Idris Elban olevan monipuolinen ja tyylitietoinen näyttelijä, joka olisi uskottava Bond niin herrasmiesagenttina kuin salaisen palvelun tappajanakin.

Anthony Horowitz pyyteli sittemmin Twitterissä anteeksi aiheuttamaansa pahennusta. Miehen mukaan hän käytti sanaa ”street” kömpelösti, eikä hänen ollut tarkoitus kuulostaa rasistiselta. Kirjailija kertoo että hänen mielestään esimerkiksi toinen tummaihoinen brittitähti, Adrian Lester, olisi Elbaa parempi vaihtoehto rooliin.