Mallikaunotarta haukuttiin netissä – iski nyt takaisin

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kauneusihanteet ovat muuttumassa jatkuvasti terveellisempään suuntaan, eikä laihuutta ihannoida enää niin paljon kuin aiemmin. Nykyään moni pitää sporttista ja kiinteää vartaloa kauniimpana kuin täysin lihaksetonta. Se ei kuitenkaan saa olla syy muiden nimittelemiselle.

Valokuvaaja Brydie Mack julkaisi Instagram-tilillään kuvia australialaisesta Genevieve Barker -nimisestä mallista. Kuvat saivat heti todella paljon negatiivista palautetta, koska mallia pidettiin liian laihana. Barker pahoitti mielensä saamistaan kommenteista ja avautui Daily Mail -lehden haastattelussa siitä, miten julmasti laihoja ihmisiä kohdellaan.

Ylipainoisia ihmisiä ei ole sopivaa haukkua, mutta Barkerin mukaan moni pitää kuitenkin asianmukaisena mainita jos joku on liian laiha. Barker on huomannut monien naisten nimittelevän häntä ja sanovan liian hoikaksi tuntiessaan itsensä samalla hieman paremmaksi ja oikeiden naisten puolestapuhujiksi.

Oli ihmisen koko mikä tahansa, muiden ei tulisi puuttua siihen solvaamalla heitä julkisesti. Myös hoikat ihmiset pahoittavat mielensä, jos heidän vartaloaan kommentoidaan ja kritisoidaan vääränlaiseksi. Mallin työssä jatkuvaan arvosteluun on pitänyt tottua, mutta sporttisen kauneusihanteen myötä hoikat naiset ovat yhä useammin huonojen kommenttien maalitauluna.

What's new pussycat. @genevieve_barker for @souvenirmag

Kuva, jonka Brydie Mack (@wolfcubwolfcub) julkaisi

?

Kuva, jonka Genevieve Barker (@genevieve_barker) julkaisi

@matthewtylerpriestley

Kuva, jonka Genevieve Barker (@genevieve_barker) julkaisi

?✌?️@scorpiosmyk

Kuva, jonka Genevieve Barker (@genevieve_barker) julkaisi