Arkeologeille merkittävä löytö – esihistoriallinen koiranpentu?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Joukko arkeologeja ovat tehneet Siperian ikiroudasta merkittävän löydön. He ovat nimittäin onnistuneet kaivamaan maasta esiin yli 12.000 vuotta vanhan koiran jäännökset. Tieteilijät ovat olleet löydöksestä innoissaan, sillä koira on roudan ansiosta säilynyt hyvässä kunnossa.

The Siberian Times -lehden mukaan asiantuntijat arvelevat, että koira oli jäänyt mutavyöryn alle Syalakh-joen kupeessa Yakutiassa, Venäjällä. Tutkijoista on ollut kiehtovaa tutkia jäänteitä, jotka ovat säilyneet erinomaisessa kunnossa.

DNA-testi osoitti, että kyseessä oli koiranpentu eikä esimerkiksi susi. Pieni muumioitunut koira on maailman vanhin arkelogien löytämä pentu. Koiran jäänteiden lähettyviltä on löydetty eläinten luista tehtyjä työkaluja, joten tutkijat uskovat, että koira oli viihtynyt esihistoriallisten ihmisten seurassa. Tutkimusten jälkeen eläimen jäänteet toimitetaan todennäköisesti museoon näytille.