Tutkimus: Mustat vaatteet viestivät itsevarmuudesta

Viihdeuutiset · Annika Kela

Verkossa toimiva vaatekauppa on teettänyt tutkimuksen, jossa selvitettiin mitä mieltä asiakkaat olivat erivärisistä vaatteista. Buy T-Shirts Online -verkkokaupan suorittaman kyselyn perusteella mustat vaatteet olivat asiakkaiden mielestä itsevarmuuden merkki.

Vaatekaupan kyselyyn vastasi 1000 henkilöä. Tulokset paljastivat, että vastanneista 56 prosenttia oli sitä mieltä, että mustat vaatteet kielivät ihmisen itsevarmuudesta. Kyselyssä vastaajien piti valita sävy, joka vastasi parhaiten itsevarmuutta. Musta oli 56 prosentin valinta.

Mustat vaatteet eivät kielineet vain itsevarmuudesta, sillä 66 prosenttia vastanneista olivat sitä mieltä, että musta oli viehättävin ja puoleensavetävin sävy. Vastanneista suuri osa oli sitä mieltä, että treffikumppani olisi viehättävimmillään pukeutuessaan mustiin vaatteisiin.

Epäviehättävimmät sävyt olivat vastanneiden mukaan oranssi ja ruskea. Suuri osa vastanneista yhtyi siihen, että oranssi ja ruskea viestivät epävarmuudesta. Näitä värejä on siis syytä välttää, mikäli haluaa antaa itsestään itsevarman kuvan esimerkiksi työhaastattelussa.