N.W.A. -elokuva valtaisa menestys – jatkoa suunnitteilla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Gangsta rap -yhtye N.W.A.:n tarinan valkokankaalle tuonut Straight Outta Compton on osoittautunut hitiksi Yhdysvalloissa. Tositapahtumiin perustuva elokuva keräsi ensi-iltaviikonloppuna 56,1 miljoonan dollarin lipputulot, ja on pysynyt katsojalistojen ykkösenä jo kolme viikkoa.

Nyt Straight Outta Compton -elokuvan tekijät suunnittelevat tuovansa valkokankaalle myös N.W.A. -yhtyeen jäseniin läheisesti liittyvän levy-yhtiö Death Row Recordsin tarinan. Elokuva perustuisi Straight Outta Comptonin käsikirjoittajana ja tuottajana toimineen S. Leigh Savidgen Welcome to Death Row -kirjaan. Projektia kaupitellaan The Hollywood Reporter -lehden mukaan studioille jopa N.W.A. -elokuvan jatko-osana.

Death Row Recordsin tarinaan liittyy monia rap-musiikin tunnettuja hahmoja, kuten Tupac Shakur, Suge Knight, ja Snoop Dogg. Vuonna 1991 perustettu ja runsain määrin kohua herättänyt levy-yhtiö julkaisi liudan hip hopin klassikkolevyjä, kuten Dr. Dre:n The Chronic, Snoop Doggin Doggystyke ja 2Pacin All Eyez On Me.