Tesla jatkaa sähköautoilun mullistamista – uutuusmallin hinta paljastettiin!

Autot Viihdeuutiset · Stara.fi

Sähköautoilun mullistanut amerikkalainen Tesla on vahvistanut, että sen uusi automalli Tesla Model 3 tulee myyntiin maaliskuussa 2016. Huomattavasti nykyisiä mallejaan edullisemman uutuuden lähtöhinta on Yhdysvalloissa vain 35.000 dollaria.

Teslan Elon Musk kertoi Twitterissä, että uusi automalli esitellään maaliskuussa ja että myös auton ennakkotilauksia otetaan vastaan siitä lähtien. Uutuuden toimitukset on määrä saada käyntiin viimeistään vuoden 2017 aikana, kun Teslan oma jättimäinen Gigafactory on saatu täyteen toimintaansa.

Suomeen tuotaessa Tesla Model 3 tullee maksamaan autoveron muutoksista ja auton lisävarusteista riippuen arviolta 45.000 – 50.000 euroa. Se on puolet halvimpien nykyisten Tesla Model S -autojen hinnasta. Elon Musk vahvisti samalla, että Tesla Model X -tila-auton toimitukset alkavat Yhdysvalloissa vielä meneillään olevan syyskuun aikana.

Suomessakin suuren suosion saanut Tesla Model S rankattiin äskettäin maailman parhaaksi henkilöautoksi, kun se sai testissä 103 pistettä sadasta. Tesla Model S kulkee nykyisin yhdellä latauksella noin 400 kilometriä. Teslan omilla Superchargereilla akun voi ladata täyteen noin puolessatoista tunnissa.