Ihmiset ovat menestyneempiä kuin uskovat – katso vaikka tästä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Jokainen ihminen määrittelee menestymisen eri tavalla. Jollekin menestymisen mittarina voi toimia omien lasten onnellisuus, toiselle raha, ja joku voi pitää itseään menestyneenä vain jos toinen henkilö antaa hänelle tunnustusta.

Muiden ihmisten mielipiteitä ja arvostelua saatetaan myös turhaan pelätä, sillä usein ihmisten pahin arvostelija on kuitenkin jokainen itse.

A Plus teki sosiaalisen kokeilun, jonka julkaisi omalla YouTube-kanavallaan. He pyysivät videokameroiden kuvatessa ihmisiä arvioimaan, miten menestyneitä he ovat omasta mielestään asteikolla yhdestä kymmeneen. Poikkeuksetta jokainen antoi itselleen melko alhaisen lukeman.

Oman menestymisen arvioimiseen voidaan käyttää ajatuksia siitä, mikä omasta mielestä on vielä saavuttamatta ja millainen potentiaali on vielä käyttämättä. Nämä asiat eivät näy muille ihmisille, jotka huomaavat tekemättömien asioiden sijaan sen, mikä on tehty ja saavutettu.

Koehenkilöt tulevat todella liikuttuneiksi nähdessään, että heidän rakkaimpansa antaisivat heille paljon korkeamman arvosanan kuin he itse. Video kehottaakin ihmisiä määrittelemään menestyminen eri tavalla ja osoittaa, että itselleen ei kannata olla liian ankara.