Pelastettu saukko ihastuttaa – rakastaa leijonia ja hyeenoja

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Eräs poliisi näki pienen saukonpoikasen yksikseen ja päätti tarkkailla muutaman päivän ajan, onko sillä vanhempia. Näytti siltä, että saukko oli orpo, jolloin poliisi otti saukon mukaansa ja vei sen Loebies Guest Farm and Predator Park -puistoa ylläpitävälle Annel Snymanille Etelä-Afrikan Bela Belaan.

Snyman alkoi hoitamaan saukkoa ja nimesi sen Mosekseksi. Snyman piti saukkoa sisällä talossaan ja syötti sitä. Naisen piti opettaa saukkoa myös uimaan, mikä oli tullut hänelle yllätyksenä. Snyman oli eräänä päivänä laittanut Moseksen veteen kuvitellessaan, että uimataidot tulevat lajille luonnostaan. Kävi ilmi, että saukot ovat uimataidottomia kunnes niiden emo pakottaa ne veteen.

Snyman alkoi opettamaan Mosesta uimaan ja saukko alkoi vähitellen viihtymään vedessä. Moses pitää naisen mukaan myös työskentelystä farmilla, ja käy Snymanin mukana aina ruokkimassa muita eläimiä. Leijonat ja hyeenat ovat erityisen lähellä saukon sydäntä eikä Moses osaa pitää niitä ollenkaan uhkana.

Snyman on pitänyt Mosesta vapaana, mutta vielä toistaiseksi se on pysynyt pihapiirissä. Nainen kuitenkin arvioi, että Moses lähtee hormoonien viemänä omille teilleen lähikuukausien aikana, mitä Snyman pitää hyvänä asiana. Snyman toivoo Moseksen löytävän itselleen kumppanin ja perustavan perheen.