Videollinen pelkkiä kauhunhuutoja – upea tribuutti Wes Cravenille

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Elokuvien ystäviä kohtasi taannoin suru-uutinen, kun kauhun mestariohjaajiin lukeutunut Wes Craven menehtyi 76-vuotiaana. Sunnuntaina kuollut ohjaaja muistetaan lajityypin klassikoiksi muodostuneista elokuvista, kuten Painajainen Elm Streetillä, Scream ja The Last House on the Left.

Kuten arvata saattaa, Wes Cravenin töisä kuultiin paljon kauhunhuutoja ja kirkumista – viittaahan jopa Scream-elokuvan nimi niihin. ScreenCrush-sivusto osoittaakin nyt kunniaa miehelle Screams-nimisen videokoosteen hänen elokuvissaan kuultavista huudoista. Videolla kuullaan sen kuvauksen mukaan vai osa kirkumisista, sillä niitä on elokuvissa vielä huomattavasti enemmän.

Vuonna 1939 syntynyt Wes Craven varttui tiukan uskonnollisessa baptistiperheessä. Tästä huolimatta, tai ehkä juuri siksi, hänestä tuli synkkien ja toisinaan veristenkin kauhuelokuvien ohjaaja. Miehen viimeiseksi jäänyt työ oli vuonna 2011 ilmestynyt Scream 4.