Lääkäreiltä hurjan video: ”Laite ja sydän pelastivat hengen!”

Viihdeuutiset · Annika Kela

Joukko lääkäreitä ovat kuvanneet ja julkaisseet videon laitteesta, joka tulee mullistamaan sydämensiirtoleikkaukset. Uutta teknologiaa sisältävä ”Sydänlaatikko” pitää elimen elossa siihen asti, kunnes se siirretään uuteen kehoon.

Daily Mail -lehden mukaan videolla esiintynyt sydän siirrettiin 26-vuotiaalle perheenisälle Lee Hallille. Mies oli elänyt viisi vuotta keinotekoisen sydämen kanssa ja lääkärit epäilivät sydämen pian pettävän.

Uuden teknologian ansiosta sydämensiirtoleikkaus oli menestys. Lääkäreiden mukaan uusi laite mahdollisti leikkauksen onnistumisen. Elintenluovuttajan johdosta pienen lapsen isä sai uuden mahdollisuuden elämässä.

Leikkauksesta on kulunut kuukausia ja perheenisä on toipunut operaatiosta. Lee on nähnyt videon laitteesta, jossa hänen uusi sydämensä sykki. Vaikka monen mielestä video on hurjaa katseltavaa, ovat lääkärit olleet laitteen ja sydämen yhteistyöstä haltioissaan. Kyseinen laite ei ole vain sydämiä varten, vaan siihen voi kytkeä muitakin elimiä. On sanomattakin selvää, että laite parantaa potilaiden selviytymismahdollisuuksia ja pelastaa henkiä.