Perheenisä kerää vanhoja väriliituja – tekee niistä uusia lahjoitettavaksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuonna 2011 perheenisä Bryan Ware katseli, kuinka hänen kaksi lastaan piirtelivät pöytäliinaan tarjoilijan heille antamilla väriliiduilla. Miehen ajatukset harhailivat siihen, mitä ravintolan käyttämättömille liiduille tapahtuu.

Henkilökunta kertoi niiden päätyivän roskikseen, jolloin Bryan sai idean. Bryan Ware perusti voittoa tavoittelemattoman The Crayon Initiative -säätiön. Sen tavoitteena on kerätä käytämättömiä väriliituja lahjoituksina esimerkiksi ravintoloilta, kouluilta ja perheiltä. Tämän jälkeen liidut erotellaan värin mukaan, sulatetaan, ja niistä koveteaan muottien avulla uusia värikyniä.

Tuloksena syntyvät, tavanomaisia isommat ja ympyrän sijaan kolmion muotoiset väriliidut on suunniteltu soveltumaan paremmin erityislasten käyttöön. Laatikkoihin pakattuja liituja lähetetään lastensairaaloille ympäri Yhdysvaltoja. Bryan Ware toivoo, että väreistä olisi hyötyä lapsille niin taideterapian kuin ajankulumisenkin kannalta.

– Henkilökohtaisesti, suurin tavoitteeni on tarjota lapsille pakokeino. En voisi mitenkään käsittää, mitä he käyvät läpi. Jos lapset voivat liitujemme avulla hetkeksi unohtaa sairaalahuoneen, teimme työmme oikein, mies kuvailee The Mighty -sivustolle.

Got crayons?Please share: http://thecrayoninitiative.org/get-involved/.

Posted by The Crayon Initiative on 28. heinäkuuta 2015