Gorilla kaivoi nenäänsä – otti kaikki herkut talteen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Gorilloilla on monia hyvin samankaltaisia tapoja kuin ihmisillä. Eläintarhoissa elävät gorillat voivat vuosien saatossa oppia viihdyttämään vierailijoita ja jokunen yksilö on turhautuessaan nähty näyttävän ihmisille ja toisilleen jopa keskisormea.

Nyt eräs gorilla huvitti vierailijoita naposteluhetkellään. Teksasissa sijaitsevassa Fort Worth Zoo -eläintarhassa saatiin videoitua hauska tilanne, kun vierailijat huomasivat gorillan kaivavan nenäänsä. Gorilla etsi nenästään pientä naposteltavaa ja aina sattuman tullessa kohdalle nappasi sen pikkusormella suuhunsa.

Gorilla makoilee häkkinsä lattialla rentoutuneena ja haukottelee laiskasti. Nenän kaivaminen ja löydösten syöminen on ihmisten maailmassa epäsopivaa ja ällöttävää, minkä vuoksi näyttääkin melko koomiselta, että gorilla kaivaa sieraimiaan ja syö omaa räkäänsä tyynen rauhallisesti muiden tuijotellessa sitä.