Luonnontieteilijä yritti kuvata harmaakarhuja – karhu oli toista mieltä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Luonnontieteilijä Brad Josephs on kuvannut paljon eläimiä ja kokenut varmasti monia mielenkiintoisia hetkiä erilaisten petojen kanssa, mutta nyt kameraan taisi tallentua yksi hupaisimmista. Josephs halusi kuvata harmaakarhuja, mutta yksi karhu ei halunnutkaan kameran eteen.

GoPro on julkaissut YouTube-kanavallaan videon, jossa Josephs on Alaskassa kuvaamassa harmaakarhuja. Hän oli jättänyt GoPro-kameransa maahan varmasti siinä toivossa, että siihen tallentuisi karhujen keskenäistä kanssakäymistä ja niiden luonnollista käyttäytymistä. Yksi karhuista kuitenkin kiinnitti kameraan heti huomiota ja meni tekemään lähempää tuttavuutta sen kanssa.

Videolla näkyy, miten karhu tulee lähemmäs ihmettelemään kameraa. Se selvästi pelkää outoa esinettä perääntyen välillä sen luota. Lopulta karhu kuitenkin päättää olevansa pomo ja huitaisee kameran kumoon. Josephs on ollut ilmeisesti melko lähellä tilannetta, sillä hän kävi pian nostamassa kameran ylös karhujen ollessa vielä lähellä.