Nyt se tapahtui! Robotti ajaa polkupyörällä kuin ihminen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Olemme viime aikoina kertoneet useaan otteeseen miten robottien kehitys on alati nopeutunut. Vain pari kuukautta sitten Bostonissa esiteltiin ihmisen lailla juokseva robotti, ja nyt on esitelty vuorostaan ihmisen lailla polkupyörällä ajava robotti Primer V2.

Robottiteknologian tuorein harppaus osoittaa kuinka pienikokoinen robotti kykenee ajamaan pienellä polkupyörällä, jossa sen jalat ovat irti polkimista kuin oikeissa polkupyörissä. Se osaa sisäisen gyroskooppinsa ansiosta pitää tasapainonsa ja kaiken lisäksi vieläpä ohjata melko suoraan. Välillä se osaa myös irrottaa sekä jalat että kädet ja muun muassa tervehtiä katsojia.

Taannoin Elon Musk sekä muut visionäärit ja asiantuntijat varoittivat robotteja kehitteleviä tahoja, että lähitulevaisuudessa roboteista voi tulla uhka ihmiskunnalle. Viime viikolla maailmalla levisi video, jossa keinoälyllä varustettu robotti kertoi pitävänsä tulevaisuudessa ihmisiä ”ihmistarhoissa”.