Unohda rakkauskirjeet postissa – tämä keino vahvistui tehokkaimmaksi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Meg Ryanin ja Tom Hanksin Sinulle on postia -nimisessä elokuvassa pariskunta tutustui ja rakastui sähköpostin välityksellä. Elokuvassa onkin totuuspohjaa, sillä tuoreen tutkimuksen mukaan flirttaileva sähköposti on tehokas tapa saada toinen osapuoli kiinnostumaan.

Indianassa tehdyn tutkimuksen mukaan sähköposti oli selvästi tehokkain tapa, jolla toisen osapuolen sai nopeasti kiinnostumaan viestin lähettäjästä. Flirttaileva sähköposti kiihotti vastaanottavaa osapuolta enemmän kuin esimerkiksi vastaajaan jätetty ääniviesti.

Tutkimusta johtaneet Alan Dennis ja Taylor Wellis arvioivat Metro-lehden mukaan sähköpostin tehon perustuvan siihen, että viestin kirjoittanut ajattelee kirjoittamaansa enemmän. Sähköpostin lähettäjä yleensä myös tietoisesti tai alitajuisesti kompensoi arkista lähestymistapaa lisäämällä enemmän positiivisia asioita sisältöön, joka lopulta toimii vastaanottajaan todella tehokkaasti.