Konserttivideo oli liikaa – Kiina kielsi Bon Jovin konsertit

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuodesta 1983 saakka menestyksestä uraa tehnyt rockyhtye Bon Jovi on esiintynyt Suomessa jo 12 kertaa. Kiinalaiset fanit ovat sen sijaan saaneet odottaa yhtyeen esiintyvän maassaan jo vuosikymmenten ajan – ja saavat näillä näkymin odottaa jatkossakin.

Bon Jovin oli määrä esiintyä Kiinan Shanghaissa ja Pekingissä ensi viikolla. Nyt keikat on kuitenkin yllättäen peruttu maan hallinnon toimesta. Virallista selitystä peruuttamiselle ei ole annettu. BBC:n mukaan syynä on kuitenkin se, että Dalai Lama vilahti yhtyeen viiden vuoden takaisten esiintymisten taustalla pyörineellä videolla.

Tiibetin hengellisenä johtajana tunnettu Dalai Lama on Kiinan hallinnolle edelleen arka asia. BBC:n mukaan maan hallinto on aikaisemmin kieltänyt lukuisia Tiibetille tukensa osoittaneita artisteja, tutkijoita ja poliitikkoja esiintymästä maassaan. Taannoin esimerkiksi Maroon 5 -yhtyeen Kiinan keikat peruttiin, kun yksi yhtyeen jäsenistä oli jakanut Twitterissä Dalai Laman kuvan hengellisen johtajan syntymäpäivän kunniaksi.