Outo nimitrendi leviää Yhdysvalloissa – lapsia nimetään aseiden mukaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet vanhemmat haluavat antaa lapsilleen yhä omaperäisempiä nimiä. Nykyään ei ole harvinaista, että jälkikasvu nimetään esimerkiksi kirjojen tai elokuvien hahmojen mukaan. Nyt Yhdysvalloissa on levinnyt vieläkin erikoisempi nimitrendi.

Yhä useammat amerikkalaislapset ovat viime vuosien aikana saaneet Nameberry-sivuston tutkimuksen mukaan aseisiin viittaavia nimiä. Sivuston mukaan suosituin tällainen nimi on ampujaa tarkoittava Gunner. Kyseisen nimen sai viime vuonna Yhdysvalloissa yhteensä 1.500 lasta.

Muita suosittuja aseisiin viittaavia lasten nimiä ovat olleet niin ikään ampujaa tarkoittava Shooter ja liipaisimeen viittaava Trigger. Caliber, Magnum ja Pistol ovat niin ikään nostaneet suosiotaan lasten niminä, kuten myös aseiden valmistajiin viittaavat Barrett, Remington, Kimber, Ruger ja Beretta.

Vaaraa tarkoittavan Danger-nimen sai sen sijaan viime vuonna viisi poikalasta. Mahdollisesti vielä erikoisempia lasten nimiä edustavat Arson, tuhopoltto, ja Chaos. Arson-nimisiä lapsia syntyi viime vuonna 11 kappaletta, kun taas kaaoksen mukaan nimettiin yhdeksän vauvaa.