Taide ja urheilu yhdistettiin – mies taidemaalaa nyrkkeilemällä!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Nyrkkeily ja taiteen tekeminen saattaisivat vaikuttaa nopeasti ajateltuna aivan erilaisilta harrastuksilta. Hollantilainen Bart van Polanen Petel on kuitenkin keksinyt keinon yhdistää mielenkiintoisella tavalla kaksi hänen intohimoaan – maalaamisen ja nyrkkeilyn.

Bart van Polanen Petel valmistautuu taiteen tekemiseen kiinnittämällä kankaan nyrkkeilysäkin ympärille ja kastamalla hanskansa maaliin. Mies alkaa pieksemään säkkiä, jolloin maali luo kankaalle abstrakteja kuvioita. Nykyään Bartin omistama nyrkkeilysali toimiikin samalla taidestudiona.

Hollannin Tilburgissa asuva nyrkkeilijä kiinnostui maalaamisesta tyttöystävänsä, taiteilija Nonie Buijzen kautta. Bart alkoi ymmärtämään modernia taidetta, ja päätti lopulta kokeilla maalaamista myös itse – omalla tavallaan.

– Halusin ymmärtää maailmani ympäri kääntäneen naisen intohimosta, joten aloimme keskustella modernista taiteesta. Ennen sitä ajattelin esimerkiksi Mondriaanin maalauksen nähdessäni, että kuka tahansa pystyisi tekemään sitä, Petel kuvailee Huffington Post -sivustolle.

– Rakkaus sai minut näkemään pintaa syvemmälle. Se sai minut näkemään jotain, mitä en aikaisemmin erottanut. Ehkä ihmiset voivat kokea samoin nähdessäni omaa taidettani. Ehkä he voivat nähdä nyrkkeilyn veristä pintaa syvemmälle, mies jatkaa.

Bart van Polanen Petelin työt ovat herättäneet laajaa kiinnostusta taidemaailmassa. Miehen maalauksia onkin myyty parhaimmillaan yli 1.300 euron hintaan.