Adobe raivostuttaa: Sovellus muokkaa naiset hymyilemään

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Apple julkaisi juuri iPad Pro -tablettinsa lanseeraustilaisuudessa, jossa myös Adobe oli esittelemässä uutta tablettiin saatavaa Photoshop Fix -ohjelmaansa. Kuvanmuokkausohjelman ominaisuuksia esiteltiin muokkaamalla naismallin ilmettä, mikä sai monet naisasiakkaat raivostumaan.

Photoshop Fix -ohjelmassa on kuvanmuokkaustoiminto, jolla kuvassa näkyvän henkilön suupielet saadaan muokattua ylöspäin niin, että henkilö näyttäisi hymyilevän. Esityksessä tätä ominaisuutta demonstroinut henkilö oli vetänyt vakavalta näyttävän naismallin suupielet ylöspäin, mikä oli saanut monet ihmettelemään.

Monia on ärsyttänyt asetelma, että mies saa naisen hymyilemään kuvassa, joka oli alunperin vakava. Lanseeraustilaisuudessa yleisö taputti ja nauroi yllättävälle ominaisuudelle, mutta sosiaalisessa mediassa palaute ei ole ollut yhtä hyväksyvää.