Citykettu pahassa pulassa – jäi jumiin auton renkaaseen

Viihdeuutiset · Annika Kela

Pelastuslaitos oli saanut ilmoituksen pinteessä olevasta cityketusta Lontoossa. Seitsenkuinen ketunpoikanen oli työntänyt päänsä läpi auton renkaasta ja se oli jäänyt jumiin. Onneksi kaupunkilaiset huomasivat eläimen hädän ja soittivat apua.

Daily Mail -lehden mukaan pelastajat valelivat ketun oliiviöljyllä, mutta he eivät saaneet kettua irroitettua. Eläinlääkärit puuttuivat tilanteeseen ja operoivat ketun vapaaksi renkaasta. Lääkärit huomasivat, että kettu oli saanut vertavuotavia haavoja, jotka muistuttivat puremisen jälkiä.

Viranomaiset epäilevät, että kettua oli jahdattu ja se oli hädissään juossut päin autonrengasta. Heidän mukaansa on yleistä, että esimerkiksi koirat jahtaavat puistossa vaeltelevia citykettuja. Eläinlääkärit kertoivat, että kettu tulee selviämään koettelemuksistaan ja kunhan se on parantunut haavoistaan, se päästetään takaisin luontoon.