Miljardööri lahjoittaa 800 opettajalle 15 000 dollarin bonuksen

Viihdeuutiset · Annika Kela

Arvostettu matemaatikko ja miljardööri Jim Simons on paljastanut, että hänen perustamansa hyväntekeväisyyssäätiö lahjoittaa vuosittain 800 kouluopettajalle 15.000 dollarin arvoisen bonuksen palkkansa lisäksi.

Rahastolla mies haluaa auttaa erityisesti matematiikan ja tiedeaineiden opettajia, sillä hänen mielestään he tekevät äärimmäisen tärkeää työtä liian huonolla palkalla. Joka vuosi hyväntekeväisyysjärjestö valitsee 800 kouluopettajaa, joista jokainen saa rahastosta tuntuvan 15.000 dollarin bonuksen.

Simons kertoi, että ensi vuonna hän aikoo tehdä lahjoituksen 1000 opettajalle. Toistaiseksi rahallista apua ovat saaneet New Yorkissa työskentelevät opettajat. Business Insider -lehden mukaan Simons perusti Math for America – säätiön 20 vuotta sitten vaimonsa Marilynin kanssa ja hän uskoo, että rahaston avulla he ovat onnistuneet kannustamaan opettajia pysymään työssään.