Onko sinulla sävelkorvaa? Nettitesti paljastaa

Terveys · Annukka Heikkilä

Sävelkuuroilla ihmisillä on yleensä vaikeuksia löytää tuttuja kappaleita laulettaessa oikeaa sävelkorkeutta, vaikka kappale olisikin sellainen, jonka henkilö osaisi ulkoa vaikka unissaan.

Monilla on hyvä sävelkorva luonnostaan, mutta osa ei pysty välttämättä lainkaan hahmottamaan sitä, miltä korkeudelta mikäkin nuotti tulisi laulaa. Jane Mandell on kehitellyt Bostonissa opiskellessaan testin, jonka avulla ihminen voi selvittää, miten hyvä sävelkorva hänellä on.

Mandell kommentoi Metro-lehden mukaan tehneensä testistä suhteellisen vaikean, että eroja pystyisi löytämään myös hyvän sävelkorvan omistavista huippumuusikoista.

Mandellin mukaan testi selvittää melko hyvin sen, onko henkilö sävelkuuro vai ei. Testissä moni lahjakas muusikko saa noin 80 prosenttia oikein, mikä on tässä testissä jo erinomainen tulos. Testi on 36-vaiheinen ja sen tekemiseen menee noin kuusi minuuttia. Voit käydä testaamassa oman sävelkorvasi tästä.