Whitney Houston palaa esiintymislavoille hologrammina

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amerikkalainen laulaja Whitney Houston menehtyi traagisesti helmikuussa 2012. Kuollessaan 48-vuotias tähti on kuitenkin tekemässä haudan takaa paluuta keikkalavoille – hologrammin muodossa.

Hologram USA -yhtiö on ilmoittanut työstävänsä hologrammiversiota Whitney Houstonista. Yhtiö on saanut tukensa projektiin Houstonin perheeltä. Suunnitteilla on kokonainen kiertue, joka koostuisi tähden live-esiintymisistä tehtyjen hologrammi-esitysten lisäksi Whitneyn elämän vaiheita kertaavista dokumenttioisioista.

– Show ei koostu pelkästään siitä, että Whitney nousee lavalle, laulaa ja lähtee pois. Esityksen kerronnallinen osuus dokumentoi hänen elämäänsä ja saavutuksia sekä juhlistaa Whitneytä, Hologram USA -yhtiön johtaja Alki Davis kuvailee suunnitelmiaan Billboard-lehdelle.

Vaikka hologrammitekniikka voi kuulostaa futuristiselta, se perustuu pohjimmiltaan jo 1500-luvulla kehiteltyyn teattereiden trikkitekniikkaan. Saman tekniikan avulla muun muassa edesmennyt räppäri Tupac saatiin esiintymään Snoop Doggin kanssa Coachella-festivaaleilla vuonna 2012.

Whitney Houstonin hologrammiversio on tarkoitus tuoda esiintymislavoille vuonna 2016. Hologram USA on luomassa vastaavia hologrammiversioita myös muista edesmenneistä tähdistä, kuten Buddy Hollysta, Roy Orbisonista ja Liberacesta.